Produžuje se pravo otpisa potraživanja i naknade za potrošenu električnu i toplinsku energiju stradalnicima potresa

Slika /slike/press/VRH_Sjednica_28.6.2023..jpeg

Vlada je na današnjoj 274. sjednici usvojila zaključak o otpisu potraživanja i naknade za električnu i toplinsku energiju isporučenu krajnjim kupcima na potresom pogođenim područjima, za razdoblje do 30. lipnja 2024.

Kupci iz kategorije kućanstvo u oštećenim objektima u kojima su u trenutku potresa bili nastanjeni, imaju pravo na naknadu za električnu energiju i potrošnu toplu vodu u zamjenskom ili privremenom smještaju kao i na lokaciji oštećenog objekta.
 
Hrvatska elektroprivreda d.d., kroz svoja povezana društva, otpisat će potraživanja nastalih priključenjem zamjenskog objekta na elektroenergetsku mrežu, te drugih potraživanja za isporučenu električnu energiju i za potrošnu toplu vodu, zajedno s troškovima distribucije i prijenosa električne energije, odnosno distribuciju toplinske energije za potrošnu toplu vodu krajnjim kupcima iz kategorije kućanstvo stradalim u potresu.  
 
Ukupni trošak procijenjen je u iznosu do 1.061.782,46 eura.
 
Vlada je produljila i trajanje odluke korištenja autoceste A11 Zagreb-Sisak bez plaćanja cestarine također do 30. lipnja 2024. godine, a do istog roka produženo je i trajanje besplatnog prijevoza vlakom za stanovnike pogođene potresom na području Sisačko-moslavačke županije i predstavnike službi koje sudjeluju u pružanju pomoći i sanaciji šteta.  
 
Do istog datuma produljeno je i trajanje odluke o otpisu potraživanja za RTV pristojbu Hrvatske radiotelevizije u svrhu sanacije štete na potresom pogođenim područjima s mogućnošću dodatnog produljenja.

Pisane vijesti | Informacija | Obnova