Prvi privremeni korisnici uselili u stanove Državnih nekretnina

  • Slika /slike/imovina/NZG_1.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U utorak, 25. travnja 2023. započele su primopredaje 13 stanova u vlasništvu Republike Hrvatske koje su Državne nekretnine uredile i opremile za privremeno stambeno zbrinjavanje osoba pogođenih potresom. Ključeve je primilo 8 obitelji u Zagrebu, a ukupno će u dolazećem periodu za stradalnike biti opremljena 134 državna stana u pet županija.

Državne nekretnine d.o.o. kao trgovačko društvo koje upravlja dijelom nekretnina u državnom vlasništvu prema novom Zakonu o obnovi i unutar Programa zbrinjavanja korisnika mobilnih stambenih jedinica sudjeluje u postupku obnove uređivanjem praznih stanova kojima upravlja na područjima pogođenim potresima, a u koje se smještaju građani za vrijeme obnove njihovih nekretnina.

Ulaganje vrijedno 5 milijuna eura obuhvaća građevinsko-obrtničke radove i opremanje stanova za privremeno zbrinute korisnike, a sredstva su osigurana iz europskog Fonda solidarnosti.

Davanje stanova u najam provodi se temeljem rješenja koje donosi Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine te će zbrinuti građani u skladu s odlukom Vlade RH biti oslobođeni obveze plaćanja najamnine za vrijeme trajanja privremenog stambenog zbrinjavanja. Smještaj u stanovima bit će im omogućen za cijelo vrijeme trajanja obnove i/ili gradnje njihovih nekretnina.

Državne nekretnine d.o.o. i Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine na ovaj će način korisnicima mobilnih stambenih jedinica omogućiti kvalitetniji i adekvatniji smještaj u uređenim stanovima u vlasništvu Republike Hrvatske.

Pisane vijesti | Informacija | Državna imovina