Prvim natječajem u 2024. oglašeno 17 prostora i osam garaža za zakup

Slika /slike/Opcenito/PP1742-1.jpg

Državne nekretnine objavile su javni poziv za zakup poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske kojim je u sedam gradova oglašeno 17 poslovnih prostora, osam garaža i jedna skladišna hala. Rok za predaju ponuda je do petka 16. veljače 2024. do 12 sati, a zakupiti se mogu prostori u Zagrebu, Bjelovaru, Karlovcu, Petrinji, Puli, Rijeci i Sisku.

Prvim natječajem u 2024. u Zagrebu se na osam lokacija daju u zakup poslovni prostori, a na preostalim zagrebačkim lokacijama u zakup se daju garaže i parkirna mjesta u garažama. Najviše prostora u Zagrebu ponuđeno je u drugoj zoni i površine su od 14 do 84 četvorna metra, a početni iznos mjesečne zakupnine po četvornom metru ovdje iznosi 10,90 eura, dok je u strogom centru grada taj iznos 25,70 eura po četvornom metru.

U nultoj zagrebačkoj zoni ponuđena su dva poslovna prostora, prostor kod Europskog trga od 30-ak četvornih metara smješten u zgradi na uglu Vlaške i Cesarčeve ima početnu mjesečnu cijenu zakupa od 760,21 eura, a mali prostor od 12 četvornih metara u Prolazu sestara Baković ili nekadašnjem Miškecovom prolazu ponuđen je s početnom mjesečnom zakupninom od 315,08 eura.

Garaže i parkirna mjesta u garažama, za koja na natječaju mogu sudjelovati i fizičke osobe, u zakup se daju u blizini Glavnog kolodvora, u ulici Kneza Domagoja 26, na Pešćenici u Ivanićgradskoj 59B, zatim u Divka Budaka 17 nasuprot okretišta Borongaj, u Gruškoj ulici na Savici te u zapadnom dijelu grada na adresi Tijardovićeva 22 u Prečkom. Garaža se daje u zakup i u Sisku, a u Petrinji je ponuđeno 395 četvornih metara dvorišne hale.

U Bjelovaru i Karlovcu ponuđena su po dva poslovna prostora s početnom cijenom zakupa od oko 6 eura po četvornom metru. U Bjelovaru je riječ o dva susjedna prostora veličine 50 i 70 četvornih u prizemlju zgrade okružene poslovnim lokalima na adresi Ivana Gundulića 10. U Karlovcu se u zakup daju veći prostori od cca 117 i 127 četvornih metara, a smješteni su u centru na Trgu bana Petra Zrinskog 4 te u Mačekovoj 11 na križanju s prilazom Većeslava Holjevca.

U obalnom dijelu zemlje daju se u zakup prostori u Istri i Primorju. U srcu Pule, nasuprot gradske ACI marine i nadomak stare gradske jezgre, daje se u zakup poslovni prostor veličine 60-ak četvornih metara s početnom mjesečnom zakupninom od 1357,16 eura. U Rijeci se u zakup daje najmanji prostor na natječaju površine 13,93 četvorna metra, smješten je uz staro korito Rječine na adresi Fiumara 15B, a početna mu je mjesečna zakupnina 312 eura.

Svi poslovni prostori daju se u zakup u viđenom stanju pa su za vrijeme trajanja natječaja organizirani pregledi u terminima objavljenima u javnom pozivu. Ugovor o zakupu sklapa se s odabranim najboljim ponuditeljima na vrijeme od 10 godina, a zakupnici su prvi mjesec od sklapanja ugovora oslobođeni plaćanja zakupnine.

Zatvaranje natječaja 1/24 uslijedit će u podne 16. veljače 2024. do kada svi zainteresirani ponuditelji mogu osobno ili poštom predati svoje ponude na adresu: Državne nekretnine d.o.o., Planinska 1, 10000 Zagreb.

Podsjećamo da je još uvijek otvoren i natječaj 9/23 s ponuđenih više od 40 prostora, a za njega se ponude zaprimaju do petka 26. siječnja 2024. do 12 sati.

Pisane vijesti | Informacija | Državna imovina