Ravnatelj Linardić u radnom posjetu Zavodu za prostorno uređenje Koprivničko-križevačke županije

Slika /slike/2024_02_15_BL.jpg

U prostorijama Zavoda za prostorno uređenje Koprivničko-križevačke županije, u četvrtak 15. veljače održan je radni sastanak s ravnateljem Zavoda za prostorni razvoj Republike Hrvatske Bojanom Linardićem i načelnikom sektora za prostorne podatke Ivanom Landekom.

Na sastanku se raspravljalo o uvođenju sustava ePlanova odnosno izradi prostornih planova nove generacije putem elektroničkog sustava „ePlanova“ i objavi poziva za financiranje transformacije prostornih planova, izradi i donošenju prostornih planova te izradi izmjena i dopuna prostornih planova lokalne razine.

Bilo je riječi i o novom Pravilniku za prostorne planove, izradi Državnog plana prostornog razvoja, Prostornom planu Koprivničko-križevačke županije te dovršetku izrade prostornih planova čija izrada je započela prije donošenja novog pravilnika.

Gosti su u pratnji ravnatelja Županijskog zavoda za prostorno uređenje Zlatka Filipovića posjetili i Županijsku upravu u kojoj je održan sastanak sa županom Darkom Korenom i zamjenikom Ratimirom Ljubićem  te pročelnicima Melitom Ivančić i Damirom Petričevićem.

Župan Koren je zahvalio na posjeti te istaknuo dobru suradnju Županije i Županijskog Zavoda za prostorno uređenje s resornim Ministarstvom prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine nakon čega su predstavnici Zavoda za prostorni razvoj izvijestili sudionike sastanka o aktualnostima po pitanju izrade Državnog plana prostornog razvoja, uvođenju sustava „ePlanova“ i ostalim novostima s područja prostornog uređenja.

Izvor: KKŽ, Zavod za prostorno uređenje KKŽPisane vijesti | Informacija | Prostorno uređenje