Ravnatelj Zavoda Linardić primio u posjet profesore iz Egipta

Slika /slike/Opcenito/2022_11_30-image-N.jpeg

Ravnatelj Zavoda za prostorni razvoj, g. Bojan Linardić primio je sa suradnicima prof. dr.sc. Amr Hanafi Ali, Faculty of Civil Engineering, Benha University, i prof.dr.sc. Hany M. Ayad, Engineering Faculty, Alexandria University, koji u okviru Erasmus+ ugovora o mobilnosti gostuju na Geodetskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Ravnatelj Linardić tom je prilikom predstavio rad Zavoda i njegove aktivnosti s naglaskom na održivo planiranje te nacionalnu infrastrukturu prostornih podataka. 

Na sastanku su predstavljene novine vezane uz Informacijski sustav prostornog planiranja ISPU kao i nove funkcionalnosti vezane uz planove nove generacije. 

Prof. Hany M. Ayad sa sveučilišta Alexandria održao je prezentaciju o procesima prostornog planiranja na području Egipta, dok je prof. Amr H. Ali ukratko opisao sustav zemljišnih evidencija u Egiptu i aktivnosti koje se provode na poboljšanju stanja i uvođenju suvremenih tehnologija.

Sastanku su osim ravnatelja Linardića i gostujućih profesora prisustvovali i službenici Zavoda za prostorni razvoj Ministarstva te prof.dr.sc. Željko Bačić i prof.dr.sc. Danijel Šugar s Geodetskog fakulteta u Zagrebu. 

Stranica | Informacija | Međunarodna suradnja