Razgledajte 30 državnih prostora koji se daju u desetogodišnji zakup u šest gradova Hrvatske

Slika /slike/Opcenito/PP-6-21_Rijeka-Korzo.jpg

Do 21. siječnja moguće je razgledati državne prostore za koje je krajem prosinca raspisan natječaj za zakup.  Natječajem 6/21  Državne nekretnine d.o.o. daju u desetogodišnji zakup 30 poslovnih prostora na atraktivnim lokacijama u Zagrebu, Osijeku, Splitu, Rijeci, Kastvu i Bjelovaru.

U Zagrebu pregledi prostora započinju od utorka, 18. siječnja 2022., u 9:30 h kada se može pogledati ulični poslovni prostor od 23 m2 u dijelu Derenčinove ulice koji povezuje Šubićevu i Zvonimirovu, a završavaju 21. siječnja od 12:45 do 13:15 s pregledom posljednjeg slobodnog prostora od 44 m2 u prizemlju poslovno-stambene zgrade u zagrebačkom naselju Špansko.

Prostori u zagrebačkoj nultoj zoni na lokacijama Jurišićeva, Gundulićeva i Kamenita daju se u zakup s početnim zakupninama od 80-ak do 100-ak kn/m2, a mogu se pogledati 19. i 20. siječnja 2022. prema rasporedu objavljenom u natječaju. Osim u Zagrebu, prostori se mogu zakupiti i nultoj zoni Rijeke i Osijeka. Početna cijena zakupnine za prostor na riječkom Korzu je 181,60 kn/m2 dok je za prostor nedaleko konkatedrale u osječkoj nultoj zoni tri puta manja.

Površinom najveći poslovni prostor na natječaju od gotovo 500 m2 nalazi se na Trgu hrvatskih velikana 2 u Zagrebu, početna mjesečna zakupnina je 44 kn/m2, a može se pogledati 19. siječnja od podne do 12:30 h. Preostali termini za razgled prostora koji se u desetogodišnji zakup daju u viđenom stanju objavljeni su u Javnom pozivu za zakup poslovnih prostora 6/21.

Natječaj traje do petka 28. siječnja 2022. do 12 sati, kada istječe rok za predaju ponuda, a ponuditelji ponude mogu dostaviti poštom na adresu Državnih nekretnina d.o.o. ili u pisarnicu Društva. Na natječaju mogu sudjelovati pravne osobe, udruge i fizičke osobe s registriranim obrtom ili  samostalnom profesionalnom djelatnošću, a sve osobe zainteresirane za zakup državnog prostora, mogu već sada putem stranice za iskaz interesa sudjelovati u kreiranju prvog natječaja u 2022.

Prošle godine Državne nekretnine d.o.o. na natječajima su tržištu ponudile gotovo 130 poslovnih prostora, a prosječna uspješnost provedenih natječaja bila je iznad 70% te je putem natječaja sklopljeno ugovora o zakupu sveukupne vrijednosti veće od 70 milijuna kuna.



Pisane vijesti | Informacija | Državna imovina