Redovna misija Svjetske banke s ciljem praćenja provedbe “Projekta oporavka nakon potresa i jačanja pripravnosti javnog zdravstva”

Slika /slike/Opcenito/2023_05_10-WB.jpg

U razdoblju od 8. do 10. svibnja 2023. održana je redovna misija Svjetske banke s ciljem praćenja provedbe „Projekta oporavka nakon potresa i jačanja pripravnosti javnog zdravstva“ u Hrvatskoj. Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine je odgovorno za provedbu ovog projekta.

Na završnim sastancima misije sudjelovao je državni tajnik Željko Uhlir, a ministar Branko Bačić se po završetku misije sastao sa direktorom Svjetske banke za Hrvatsku i Sloveniju g. Jehanom Arulpragasamom.
 
Svjetska banka pruža podršku Republici Hrvatskoj u obnovi nakon potresa u Gradu Zagrebu te Zagrebačkoj, Krapinsko-zagorskoj, Karlovačkoj i Sisačko-moslavačkoj županiji. Također, pomaže u poboljšanju institucionalnih kapaciteta za obnovu i jačanje nacionalnih sustava za pripravnost javnog zdravstva.
 
Projekt promovira pristup "Izgradi natrag bolje" (building-back-better approach) koji uključuje poboljšanje standarda dizajna, kvalitete gradnje i funkcionalnosti. Integracija razmatranja seizmičkih i klimatskih promjena u infrastrukturne dizajne ulaganja dodatno će povećati otpornost infrastrukture na buduće katastrofe i klimatske rizike. Ovo će pomoći u zaštiti ljudskih života, sredstava za život i imovine, pridonoseći prilagodbi klimatskim promjenama i naporima za njihovo ublažavanje.
 
Trenutno su pokrenuta četiri podprojekta u sklopu Projekta - u Gradu Zagrebu i u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Informacije o svakom od pokrenutih podprojekata, povezanim dokumentima te trenutnim i provedenim nabavama dostupne su javnosti na mrežnoj stranici Projekta

Pisane vijesti | Informacija | Obnova