Registar imenovanja članova nadzornih i upravnih odbora trgovačkih društava

Slika /arhiva-midim//arhiva/2012/12/119860474.jpg
Prema Zakonu o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske, članku 17. DUUDI:
  • Predlaže Vladi Republike Hrvatske imenovanje predstavnika vlasnika u skupštinama trgovačkih društava od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku.
  • Daje mišljenje Povjerenstvu Vlade Republike Hrvatske za upravljanje strateškim trgovačkim društvima na inicijativu resornog ministarstva za imenovanje članova nadzornih odbora trgovačkih društava od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku i predlaganje kandidata za predsjednike nadzornih odbora trgovačkih društava od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku.
  • Odabir kandidata za članove i predsjednike uprava trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku provodi se na prijedlog resornog ministarstva, uz suglasnost Državnog ureda, putem javnog natječaja ili posredstvom specijalizirane agencije, koja se, po potrebi, može odabrati u te svrhe na javnom natječaju.
  • Ako se provodi javni natječaj, Državni ured nakon provedbe javnog natječaja predlaže Povjerenstvu Vlade Republike Hrvatske za upravljanje strateškim trgovačkim društvima odabir kandidata za članove i predsjednike uprava trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku.
Popis trgovačkih društava i izdana mišljenja nalaze se u tablici (stanje do 07/12/12). Popis trgovačkih društava i izdana mišljenja nalaze se u tablici (stanje do 07/01/13). Popis trgovačkih društava i izdana mišljenja nalaze se u tablici (stanje do 05/02/13). Popis trgovačkih društava i izdana mišljenja nalaze se u tablici (stanje do 11/03/13). Popis trgovačkih društava i izdana mišljenja nalaze se u tablici (stanje do 09/04/13). Popis trgovačkih društava i izdana mišljenja nalaze se u tablici (stanje do 10/05/13). Popis trgovačkih društava i izdana mišljenja nalaze se u tablici (stanje do 07/08/13).  

Pisane vijesti