Sastanak nadležnih za stanovanje država članica EU-a

  • Slika /slike/Opcenito/2022_11_8-image-1-Prag1.jpg
  • Slika

Prag je bio domaćin sastanka Housing Focal Points u okviru češkog predsjedanja Vijećem Europske Unije koji se održao 8. i 9. studenog 2022. u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja Republike Češke.

Delegaciju Republike Hrvatske predovodila je ravnateljica Uprave za graditeljstvo i procjene vrijednosti nekretnina Katica Prpić, uz koju su na sastanku prisustvovale načelnica Sektora za stanovanje i komunalno gospodarstvo Sanja Jerković te viša stručna savjetnica u Službi za stanovanje Ivana Trobić.

Program sastanka se odnosio na pristupačno, održivo i uključivo stanovanje u Europi te je razmatrao teme novih financijskih instrumenata za poboljšanje pristupačnosti stanovanja, regulacije državnih potpora i mogućih reformi s ciljem ubrzanja javnih ulaganja u pristupačno stanovanje te odgovor stambenih politika na ukrajinsku krizu.
 
Prisustvovanje sastanku bila je prilika za prikupljanje znanja i iskustava drugih zemalja u području politika i aktivnosti na području stanovanja za potrebe daljnjeg rada i razvoja stambene politike.
 
Više informacija dostupno je na: https://czech-presidency.consilium.europa.eu/.
 

Pisane vijesti | Informacija | Međunarodna suradnja