Sastanak o projektu Kupari

Slika /arhiva-midim//slike naslovnica/MIDIM-Logo-Blue.jpg

Zbog zastoja u projektu turističkoga kompleksa u Kuparima, ministar državne imovine Goran Marić organizirao je u ponedjeljak, 26. veljače 2018. godine u Ministarstvu državne imovine sastanak s predstavnicima Ministarstva turizma, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, općine Župe dubrovačke i investitora Avenue grupe.

Na sastanku je dogovoreno da će Ministarstvo investitoru dostaviti  prijedlog za izmjenu postojećega ugovora za ubrzanje realizacije projekta Kupari. 

Ministar Marić je naglasio da će se prijedlog odnositi na izmjene u pogledu pisma namjere operatera. Umjesto ugovorenoga pisma namjere Ministarstvo državne imovine će tražiti ugovor s operaterom. Dosad se, naime, pismo namjere pokazalo nedostatnim sredstvom  osiguranja provedbe ugovora. Ministarstvo će stoga od investitora tražiti da utvrdi precizan rok do kojega je obvezan dostaviti dokumentaciju za izmjenu urbanističkoga plana.

Predstavnici Avenue grupe su izrazili zahvalnost na sastanku i obećali dostaviti pisano očitovanje nakon što prethodno dobiju prijedlog izmjena ugovora.

Pisane vijesti