Središnji državni ured smjestio pridošle obitelji iz Afganistana

  • Slika /arhiva-sduoz/Rijeka obitelj Afganistan/IMG-8909-1024x768.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje zajedno s predstavnicima Centar za kulturu dijaloga, preselio je prognanike iz Afganistana koje je Republika Hrvatska shodno nedavnim događajima u Afganistanu prihvatila i istima odobrila međunarodnu zaštitu.
 
U nove dvije stambene jedinice smještene su četveročlana u Viškovo i sedmeročlana obitelj u Rijeci pridošle iz Kabula, nakon boravka u Prihvatilištu za tražitelje međunarodne zaštite u Kutini, dočekali su useljenje u svoje nove domove u Rijeci.
 
Poslije obavljenih posljednjih priprema s korisnicima, mobilni tim Centra iz Zagreba zajedno se s istima zaputio prema Rijeci, gdje su ih dočekali mobilni tim Rijeka i predstavnici Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje te ih proveli kroz proces useljenja u njihove nove domove.
 
Također, Središnji državni ured ranije je smjestio šesteročlanu obitelj u Sisku te jednu osobu u Zagrebu.
 
Centar za kulturu dijaloga u suradnji s MUP - om Republike Hrvatske provodi projekt ''Novi susjedi - uključivanje osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u Republiku Hrvatsku'', a isti je sufinanciran iz Fonda za azil, migracije i integraciju (AMIF) i Vlade Republike Hrvatske.

Stranica