Stambeno zbrinjavanje Hrvata doseljenika u Kistanje tema sastanka Hanžeka i Antića

Slika /slike/Kistanje_10062021Naslovna.jpg
Danas je u prostorijama Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje održan radni sastanak između državnog tajnika Gordana Hanžeka i zamjenika načelnika Općine Kistanje Roka Antića.
 
Tema sastanaka je bila stambeno zbrinjavanje Hrvata doseljenika u Kistanje. Definiran je projekt gradnje deset obiteljskih kuća na državnom zemljištu na način da se gradnja provodi putem redovnih programa Središnjeg državnog ureda prema D modelu stambenog zbrinjavanja dodjelom građevinskog materijala.
 
Sljedeći projekt pri kojem će Središnji državni ured pomoći u realizaciji je izgradnja pristupne ceste Ulice Gospe Letničke kao preduvjet ishođenja potvrde glavnog projekta za izgradnju četiri obiteljske kuće od deset ranije navedenih.Tim projektom se planirano smanjuje broj zahtjeva na listi prioriteta stambenog zbrinjavanja.
 
Na sastanku zamjenik načelnika Antića upoznat sa uspješno provedenim programom projekta na kojem je dovršena parcelacija i upis 20 korisnika zemljišta u katastar u naselju Kistanje 2 u Šubićevoj ulici. Time su stvoreni preduvjeti darovanja nekretnina a što je u skladu s politikom Vlade Republike Hrvatske o stambenom zbrinjavanju hrvatskih doseljenika s Kosova.

Pisane vijesti