Svečano obilježavanje 20. obljetnice izgradnje novoga Masleničkog mosta

Slika /arhiva-midim//slike vijesti/GM_Maslenica.jpg

U subotu, 8. travnja o.g., ministar državne imovine Goran Marić nazočio je svečanom obilježavanju 20. obljetnice izgradnje novoga Masleničkog mosta, kao izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Na svečanom obilježavanju odana je počast braniteljima, koji su u akciji Maslenica oslobodili to područje te omogućili povezivanje sjevera i juga Hrvatske.
 
„Maslenički most je simbol stvaranja suverene Republike Hrvatske. Cijelu je godinu gradilište bilo na dometu neprijateljskog topništva te su i danas vidljivi zakloni koji su štitili njegove graditelje. To nam govori da smo imali snagu, da smo imali odlučnost, da smo  imali povjerenje u sebe, u svoj hrvatski narod. Da samo nadasve imali povjerenje  u čovjeka  koji je imao i pokrenuo te ideje  i vjeru u  konačnu pobjedu u Domovinskom ratu. Neka i nama ovo iskustvo služi kao putokaz, kao nadahnuće i zaklon pred izazovima i zamkama vremena u kojem živimo i radimo. 
 
Treba nam, očito, još mostova. I Čiovski, i Pelješki… Ali nadasve nam trebaju mostovi između  ljudi, između nas samih. Da povežemo onu realnu, stvarnu, živu Hrvatsku! Most između Hrvatske koja se još muči sa svojom prošlošću, sa svojom budućnošću!“ - rekao je ministar Goran Marić u svom obraćanju uzvanicima svečanog obilježavanja.

Pisane vijesti