Svečanost dodjele stambenih jedinica pripadnicima oružanih snaga u Gradu Kninu

Slika /slike/D51_6722 (2).JPG
U ponedjeljak, 3. kolovoza 2020. godine, održana je svečanost dodjele stambenih jedinica  u Gradu Kninu.
 
Na svečanosti su prisustvovali ministar obrane Mario Banožić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar, viceadmiral Robert Hranj, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Boris Šerić, predstavnici oružanih snaga RH i medija.
 
Riječ je o nacionalnom programu stambenog zbrinjavanja koji se provodi u skladu sa Zakonom o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima za potrebe stambenog zbrinjavanja kadrova jedinica lokalne samouprave te kadrova tijela državne uprave.
 
Sukladno Odlukama Grada Knina o odabiru korisnika kadrovskih stambenih jedinica na području Grada Knina, I. stupnja prioriteta grupe zanimanja iz članka 7. stavka 1. (oružane snage), Pravilnika o stambenom zbrinjavanju osoba određenih struka i zanimanja za čijim radom postoji posebno iskazana potreba na području Grada Knina, dodijeljene su tri stambene jedince korisnicima, pripadnicima oružanih snaga i njihovim obiteljima.
           
Donošenjem Zakona o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima („Narodne novine“, br. 106/18 i 98/19), stvoren je temelj za uspostavu učinkovitog, efikasnog i operativnog sustava mjera i aktivnosti koje rezultiraju povratkom, ostankom i naseljavanjem stanovništva na potpomognutim područjima i područjima posebne državne skrbi što pridonosi demografskom i gospodarskom razvoju tih područja.

Pisane vijesti