U Baškoj položen kamen temeljac za 13 POS-ovih stanova

  • Slika /slike/Opcenito/2021_04_20-Baska-POS.png
  • Slika

Polaganjem kamena temeljca započinje izgradnja stambenog objekta koji se sastoji od 13 stanova na 4 etaže: prizemlje, podrum i dva kata. U prizemlju će biti smješteni skladišni prostori, te je planirano uz zgradu osigurati pripadajući parkirni prostori.

„Općina Baška započela je ovu priču vezanu za POS-ove stanove još prije nekih 5-6 godina u cilju jedne od demografskih mjera u nizu mjera koje je Općina Baška poduzela u zadnjih desetak godina kako bi zadržali naše mlade, mlade obitelji ali i samce“, naglasio je  općinski načelnik Općine Baška Toni Juranić.

Naime, riječ je o višestambenoj zgradi ukupne vrijednosti investicije 12,5 milijuna kuna od kojeg iznosa Općina Baška nepovratno sufinancira izgradnju s ukupno 3,6 milijuna kuna. Također, Općina Baška osigurala je zemljište te će opremiti građevinu komunalnom infrastrukturom i priključcima.

Direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Dragan Hristov izjavio je kako je „Općina Baška prepoznala Program poticane stanogradnje i uključila se među 15 lokalnih zajednica u Primorsko-goranskoj županiji koji su prihvatile ovaj program izgradnje stanova, a Agencija je siguran partner jedinicama lokalne samouprave u osiguravanju stambenog prostora ukoliko se ukaže potreba za izgradnju istog.“Pisane vijesti | Informacija | POS