U Bolu na Braču održani 15. Dani inženjera elektrotehnike

  • Slika /slike/Opcenito/IMG-20231009-WA0004.jpg
  • Slika
  • Slika

U organizaciji Hrvatske komore inženjera elektrotehnike, pod pokroviteljstvom Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine u Hotelu Elaphusa u Bolu na otoku Braču, od 5. do 7. listopada 2023. godine, održani su 15. Dani inženjera elektrotehnike.

Centralne teme skupa bile su aktualnosti vezane na energetsku problematiku, obnovljive izvore energije i praktičnu implementaciju zakonskih okvira donesenim Zakonom o tržištu električne energije i Zakonom o obnovljivim izvorima energije te donesenim podzakonskim aktima i mrežnim pravilima priključenja obnovljivih izvora energije na mrežu HEP ODS-a i HOPS-a.

U ostale uvažene goste, skupu je nazočio i ravnatelj Zavoda za prostorni razvoj Bojan Linardić, koji se uvodno obratio sudionicima, te službenice Ministarstva Marija Novaković i Gordana Špehar Hafizović koje su sudjelovale na okruglom stolu te govorile o primjeni eGrađevinskog dnevnika i eDozvole.

Ravnatelj Linardić istaknuo je ključne pogodnosti koje digitalizacija odnosno Informacijski sustav prostornog uređenja – ISPU donosi za krajnje korisnike. Naglasak je stavio na uslugu eGrađevinski dnevnik koji je od početka 2023. godine u svojoj punoj primjeni te donosi značajne promjene u načinu upravljanja gradilištima budući je cijeli postupak vođenja gradilišta u potpunosti digitaliziran.

U svom izlaganju ravnatelj Linardić naglasio je važnost suradnje s Hrvatskom komorom inženjera elektrotehnike te zahvalio na stručnoj podršci koju inženjeri pružaju Ministarstvu.
 
Program događanja i više informacija dostupno je na stranicama HKIE
 
 

Pisane vijesti