U Domitrovcu kod Varaždina svečano otvorena etno kuća

  • Slika /slike/Ministar/2019_10_17_image.3.jpg
  • Slika
  • Slika

Potpredsjednik Vlade, ministar Predrag Štromar prisustvovao je, u četvrtak 17. listopada 2019. godine,  svečanom otvorenju etno kuće kulturno-informativno-turističko-edukacijskog centra u naselju Domitrovec u Općini Vidovec. Projekt izgradnje etno kuće vrijedan je više od 2,7 milijuna kuna a posljednju fazu izgradnje ovog projekta financiralo je Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja s gotovo 200 tisuća kuna.

Etno kuća sagrađena je na mjestu nekadašnjeg društvenog doma Domitrovec te predstavlja  repliku autohtone „vidovečke hiže“. U sklopu etno kuće zasadit će se i vrt sa sadnicama varaždinskog zelja i autohtonim voćkama.

Ministar Predrag Štromar naglasio je kako će ovime turistička ponuda sjevera Hrvatske biti veća i bolja: „Imamo puno prostora za napredovanje. Mislim da u turizmu možemo tražiti rast BDP-a i rast gospodarstva za kontinent. Zadovoljan sam i zbog toga jer ovi ljudi koji tu žive, imat će ljepši okoliš i to je korisno i za njih. Sve ovo radimo ne za načelnika, ne za župana, ne za mene, radimo za ove ljude koji ovdje žive, koji žive, kad mi ulažemo, kvalitetnije i bolje“ - kazao je Štromar.

Etno kuća opremljena je zbirkom starinskih predmeta koji dočaravaju nekadašnji način života a u  etno-kući se nalazi i multifunkcionalna dvorana koju će moći koristiti sve općinske udruge te Turistička zajednica Varaždinske županije.

Svečanom otvorenju etno-kuće prisustvovali su i državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nikolina Klaić,  saborski zastupnik Anđelko Stričak i savjetnica župana te predsjedavajuća županijske Turističke zajednice Natalija Martinčević i Silvija Zagorec, predsjednica općinskog Povjerenstva za razvoj ruralnog turizma.


Pisane vijesti | Informacija | Komunalno gospodarstvo