U Kninu održan sastanak predstavnika Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje s Koordinacijom kninskih braniteljskih udruga

U petak, 13. ožujka 2015. godine u prostorijama Regionalnog ureda u Kninu, sastali su se predstavnici Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje s predstavnicima  Koordinacije kninskih braniteljskih udruga, s ciljem daljnjeg informiranja u svezi dovršetka postupka darovanja stanova hrvatskim braniteljima u Kninu. Sastanku su prisustvovali: zamjenik predstojnice g. Predrag Batarelo, načelnik Sektora za  gospodarenje i upravljanje stambenim jedinicama g. Petar Mrkonjić, voditelj odjela za obnovu i izgradnju stambenih jedinica g. Tomica Čavlek, savjetnica predstojnice gđa. Dubravka Vidović, voditeljica Službe Regionalni ured Knin gđa. Iva Gazibara, predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga g. Tomislav Čolak, te članovi udruga i novinarka HRT- Radio Knina gđa. Nives Hladnić. Sastanak je održan na inicijativu Koordinacije kninskih braniteljskih udruga u svezi dinamike dodjele darovnica hrvatskim braniteljima u Kninu, kao nastavak susreta u prosincu 2014. godine. Branitelje je također zanimao rok za useljenje, te završetak izgradnje stambene zgrade u Kninu na adresi Senjak bb. Na zahtjev koordinacije predočen je i popis korisnika za 80 stanova u predmetnoj zgradi, koji je također objavljen i na web stranici Državnog ureda. Popis korisnika stanova čine branitelji i bivši nositelji stanarskog prava, čije suglasnosti je utvrdio pravni prednik ovog Ureda u 2010. i 2011. godini. Zbog velikog vremenskog proteka od izdavanja suglasnosti, Državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje pregledao je sve postojeće izdane suglasnosti za stambeno zbrinjavanje u predmetnoj zgradi i kontaktirao sve korisnike, kako bi ažurirao postojeće izdane suglasnosti za stambeno zbrinjavanje u predmetnoj zgradi te putem Povjerenstva za popis nekretnina za stambeno zbrinjavanje i izradu izvješća o izvršenju planova stambenog zbrinjavanja bivših nositelja stanarskog prava i organiziranog smještaja, utvrdio konačan popis korisnika. Konstatirano je da su od zadnjeg sastanka potpisane nove darovnice za branitelje, ukupno još 24, te da su nakon sastanka u prosincu 2014. godine, pozvani od strane Regionalnog ureda Knin svi korisnici radi ažuriranja predmeta i njihovog rješavanja. Predstavnici udruga su se interesirali i za Regionalni program stambenog zbrinjavanja kada su u pitanju njihovi članovi koji su doseljenici iz Bosne i Hercegovine. Zaključeno je na sastanku slijedeće:
  1. U cilju bržeg rješavanja procesa darovanja potrebna je suradnja branitelja i njihov odaziv za kompletiranjem potrebne dokumentacije. Državni ured je i nadalje otvoren za suradnju s braniteljima.
  2. Pojašnjena je procedura izdavanja darovnica i sudjelovanje ostalih dionika u procesu odlučivanja, kao i uloga Državnog ureda u tom procesu.
  3. U planu Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje za 2015. godinu predviđeni su postupci etažiranja za 56 stambene jedinice, uključujući dovršetak etažiranja naselja popularno nazvanog „Pejton“ (više kuća na adresi Ikičina ulica).
  4. Državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje objaviti će na svojim službenim stranicama i popis korisnika stanova za zgrade na adresi Domagojeva 26 i 28 u trenutku kada Ured državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji donese pravomoćna rješenja po listi prvenstva za 2015. godinu.
  5. Dovršetak radova na izgradnji zgrade na adresi Senjak bb je planiran do kraja travnja 2015. Nakon ishodovanih uporabnih dozvola planira se useljenje korisnika.


Pisane vijesti