U obnovi kuća u Sisačko-moslavačkoj županiji još 21 građevinska tvrtka

Slika /slike/Opcenito/grad.radnik.jpg

Na novom natječaju za obnovu 1.500 obiteljskih kuća u Sisačko-moslavačkoj županiji javila se 21 građevinska tvrtka što znači da sada na obnovi radi ukupno njih 39, izvijestio je Stožer za obnovu od posljedica potresa.

“Do sada je radove izvodilo oko 150 radnika, a ovim natječajem brojka se penje na oko 400 što će značajno ubrzati obnovu, no, to je još uvijek nedovoljan broj u odnosu na stvarne potrebe”, ističe se u priopćenju.

Natječaj je obuhvatio 1.500 kuća, čime se obuhvat obnove objekata pogođenih u potresu znatno podiže, ocjenjuje stožer. Do sada je iz programa nekonstrukcijske obnove završeno i obnovljeno 240 kuća, a radovi se obavljaju na 432 kuće.

Međutim, na Baniji još ukupno treba sanirati 6.503 objekta iz kategorije nekonstrukcijske obnove, a iz konstrukcijske njih 8.904.

U Sisačko-moslavačkoj županiji ukupno je do sada srušeno 245 objekata, a u tijeku je uklanjanje dodatnih 28 objekata - u Petrinji je uklonjeno 98 objekata, u Glini 46, Sisku 28, Lekeniku 19, u Donjim Kukuruzarima 12, u općini Majur 10, a ostali objekti uklonjeni su drugdje u županiji.  

"Poteškoće u ovom postupku priprema za obnovu još uvijek čini nedostupnost vlasnika od kojih je potrebno ishoditi suglasnost za rušenje objekata", ističu iz stožera.

Izvor: HINA/potresinfo.gov.hr



Pisane vijesti | Informacija | Obnova