U prvih deset dana stambeno zbrinuto šesnaest obitelji pogođenih potresom

Slika /arhiva-midim//slike vijesti/2020/SD Cvjetno.jpg

Ministar Mario Banožić, u petak 29. svibnja, u Studentskom domu Cvjetno naselje uručio je prvih jedanaest Rješenja o utvrđivanju prava na financiranje najamnine zamjenskog stana. Riječ je o obiteljima čiji domovi nisu pogodni za stanovanje, a privremeno su smješteni u Studentskom domu.


 
Ministarstvo državne imovine otvorilo je 25. svibnja izdvojeni ured u SD Cvjetno naselje, u kojem su službenici Ministarstva i volonteri Pravne i Ekonomske klinike davali informacije o Javnom pozivu, savjetovali ih o načinu ostvarenja njihovih prava, pomagali u ispunjavanju zahtjeva i prikupljanja dokumentacije te zaprimali zahtjeve građana. Izdvojeni ured i dalje će zaprimati nove zahtjeve te dopune dokumentacije za zahtjeve koji su već podneseni, kako bi ubrzali postupak prijave.
 
Građani koji trenutno borave u Studentskom domu iskazali su zadovoljstvo izdvojenim uredom i pomoći koju su dobili od službenika te brzinom rješavanja njihovih zahtjeva, kao i uručivanjem današnjih Rješenja.
 
Osim izdvojenog ureda, službenici Ministarstva obilaze i ostala područja koja su stradala u potresu, odnosno stanovnike Markuševca, Čučerja i Sesveta kako bi odgovorili na sva pitanja oko prijave na Javni poziv.
 
Pet Rješenja ministar Banožić uručio je i u Ministarstvu državne imovine osobama koje trenutno koriste drugi privatni smještaj.
 
„Od objave Javnog poziva do danas zaprimili smo ukupno 140 zahtjeva za financiranje najamnine, od čega je 16 rješenja uručeno danas, 10 zahtjeva trenutno je u obradi, dok preostali zahtjevi nisu potpuni i čekamo dopunu dokumentacije. Cilj nam je da što prije građanima omogućimo dostojanstven život i adekvatan smještaj, koji će u potpunosti financirati država. Stoga je upravo ovih 16 obitelji dokaz da Vlada brine o ljudima koji su u potresu ostali bez  vlastitog doma. Pozivamo sve građane koji se još nisu prijavili na Javni poziv, da to učine u što kraćem roku, kako bi ostvarili svoja prava“, rekao je ministar Banožić.
 
Od objave Javnog poziva do danas zaprimljeno je i 17 iskaza interesa za davanje stanova u najam, od čega 9 imaju potpunu dokumentacijom, a za preostale se čeka dopuna.

Pisane vijesti