Uspješno završen prvi krug dokapitalizacije HPB-a

Slika /arhiva-midim//slike/shutterstock_131765054.jpg

Uspješno je završen I. krug dokapitalizacije Hrvatske poštanske banke  (HPB ) u kojem je uplaćeno 305.911.200,00 kuna.

U I. krugu pravo sudjelovanja su imali samo privatni investitori, a koji su prema uvjetima Europske komisije morali sudjelovati s 30 % iznosa u kapitalnom jačanju HPB-a po tržišnim principima.

Ostvarenim uplatama privatni investitori su premašili postavljeni uvjet, te su uplatili više od 50 % potrebnog iznosa u postupku dokapitalizacije Hrvatske poštanske banke.

Državni ured za upravljanje državnom imovinom zahvaljuje se obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima, UCITS i investicijskim fondovima, osiguravajućim društvima, FGS-u, trgovačkom društvu i fizičkoj osobi, koji su sudjelovali u I. krugu dokapitalizacije i time iskazali povjerenje u HPB.

Izuzetno smo zadovoljni protekom I. kruga dokapitalizacije, a s obzirom na uspješan I. krug, Republika Hrvatska će u II. krugu, koji počinje sutra  ( 25. rujna 2015. ), uplatiti preostali iznos do ukupnog iznosa od 550 milijuna kuna.

Time će uspješno biti dovršena dokapitalizacija HPB-a, a Banka može nastaviti sa stabilnim poslovanjem i daljnjim razvitkom.



Pisane vijesti