Za projekt Muzil pristigle dvije neobvezujuće ponude stranih investitora

Slika /arhiva-midim//slike/Fort Muzil.JPG

Za realizaciju razvojnog projekta MUZIL na lokaciji poluotoka Muzil, Grad Pula, na adresu Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom pristigle su dvije neobvezujuće ponude.

Ponude su u predviđenom roku dostavili strani investitori, a riječ je o društvima:  Boygues Batiment International,  Francuska i Forbes Real Estate LLC. iz SAD-a.
 
Peteročlano povjerenstvo DUUDI-ja za otvaranje i pregled pristiglih neobvezujućih ponuda za iskazivanje interesa za realizaciju projekta Muzil konstatiralo je na otvaranju 10.2.2016. godine, kako su tijekom postupka otkupljene dvije ponudbene dokumentacije  te su u predviđenom roku pristigle dvije neobvezujuće ponude stranih investitora.
 
Navedene ponude kao i zapisnik s otvaranja ponuda dostavit će se Povjerenstvu za praćenje realizacije razvojnog projekta Muzil na lokaciji poluotoka Muzil, Grad Pula, a koji su imenovani Odlukom Vlade Republike Hrvatske u sastavu:  ministar nadležan za turizam, zamjenik ministra nadležnog za turizam, čelnik Središnjeg tijela nadležnog za upravljanje i raspolaganje državnom imovinom, zamjenik čelnika Središnjeg tijela te gradonačelnik Grada Pule.
 
Podsjetimo, javni poziv investitorima za iskazivanje interesa za realizaciju razvojnog projekta MUZIL na lokaciji poluotoka Muzil, Grad Pula objavljen je 6. 11. 2015. godine, a projekt treba biti  realiziran:  osnivanjem prava građenja na katastarskim česticama na kojima prema važećim prostornim planovima bude predviđena izgradnja, obnova ili rekonstrukcija na rok od 99 godina, osnivanjem prava služnosti  (pravu plodouživanja) na katastarskim česticama na kojima prema važećim prostornim planovima ne bude predviđena izgradnja, obnova ili rekonstrukcija na rok od 99 godina, i raspisom javnog natječaja za dodjelu koncesije na pomorskom dobru prema posebnom propisu i sukladno važećim prostornim planovima.

 

Pisane vijesti