Za projekte razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanja komunalnog standarda 10,5 milijuna eura

Slika /slike/Opcenito/radovi-cesta.jpg

Objavljen je popis odabiranih projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda koji će se sufinancirati u 2024. godini. Prijedloge projekata na Javni poziv Ministarstva predstavnici općina i gradova mogli su dostaviti u razdoblju od 24. svibnja 2024. do 13. lipnja 2024. godine.

U navedenom razdoblju Ministarstvo je zaprimilo zahtjeve od strane 358 jedinica lokalne samouprave ukupne vrijednosti 42.184.937,42 eura, a za čiju je realizaciju zatražen iznos sufinanciranja od 15.856.669,83 eura. 

Nakon provedene administrativne provjere pristiglih zahtjeva proveden je postupak vrednovanja i ocjenjivanja od strane u tu svrhu formiranog Povjerenstva Ministarstva. Odobrena su 352 projekta koji će se sufinancirati s ukupnim iznosom od 10.523.400,00 eura.

Najmanji iznos sufinanciranja po projektu iznosi 1.300 eura dok je najveći 40.700 eura.

Popis svih odabranih projekata s iznosima sufinanciranja dostupan je  OVDJE.

Riječ je o projektima koji će poticati ili pridonositi boljem obavljanju kako komunalnih djelatnosti i pružanju odnosno isporuci komunalnih usluga, tako i aktivnosti na realizaciji svih drugih projekata koji će pridonijeti poboljšanju javnih usluga i većoj kvaliteti življenja stanovnika na području pojedine jedinice lokalne samouprave. 

S odabranim Korisnicima Ministarstvo će potpisati Ugovor o sufinanciranju.

Više informacija o financiranju razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanja komunalnog standarda u 2024. godini dostupno je OVDJE.



Pisane vijesti | Informacija | Komunalno gospodarstvo