Zadarskoj županiji darovane tri nekretnine vrijedne 12 milijuna kuna

Slika /arhiva-midim//slike naslovnica/ZŽ_01.jpg

Ministar državne imovine Goran Marić u utorak, 23. travnja 2019. godine u Zadarskoj je županiji potpisao sa županom Božidarom Longinom tri ugovora vrijedna 12 milijuna kuna. Prvim ugovorom, vrijednosti 6,7 milijuna kuna, Ministarstvo državne imovine prenosi u vlasništvo Zadarskoj županiji dio bivše vojarne „Stjepan Radić“ za potrebe smještaja županijskih ustanova. 

Drugim ugovorom, Republika Hrvatska prenosi u vlasništvo Zadarskoj županiji zemljište ukupne površine 27 512 četvorna metra, vrijednog 3,5 milijuna kuna za izgradnju poljoprivredno-edukacijskog centra. Trećim ugovorom Republika Hrvatska daruje zemljište Zadarskoj županiji za potrebu izgradnje azila za životinje 1,7 milijuna kuna.

Tom je prigodom župan Longin rekao: „Sve što radimo plod je vrsne suradnje Županije s  Ministarstvom državne imovine. Ovo je dobitni dan za našu županiju jer nas vodi cilju da u ovom mandatu smjestimo sve županijske ustanove na jednom mjestu i u jednoj zgradi. Naš će posao time biti učinkovitiji, a još bitnije, da naši građani više ne lutaju, tražeći uslugu po raznim lokacijama. Planovi koji slijede su neodgodiva obnova nekretnina, ureda i zgrada. Zahvaljujem ministru Mariću i njegovim suradnicima na potpori i učinkovito obavljenom poslu.“

„Iznimno me raduje što uoči obilježavanja Dana županije, Ministarstvo daruje Županiji nekretnine koje će promijeniti standard i razinu usluga građanima. Posebice je znakovito da će to omogućiti prenamjena bivše vojarne JNA, koja nakon nekad neprijateljske uloge i negacije povijesti, danas postaje potpora nove političke i upravne institucije stvorene u samostalnoj i suverenoj  Hrvatskoj. Jednako je tako vrhunska ideja o izgradnji poljoprivredo-edukacijskog središta kao baze zdrave hrane za grad i njegovo okružje, naročito za potrebe turističkog poduzetništva. A izgradnja azila za životinje, kao specifično osjetljive točke, znači novi pomak u Županiji. Sve ovo spada u ono što zovemo dobra filozofija Vlade i Ministarstva i dobra tradicija grada Zadra i Županije. Želim da se tradicija i nastavi,“ rekao je ministar Marić.

Pisane vijesti