Završena energetska obnova više od 350 višestambenih zgrada

Slika /EUFondovi/Poziv4c2.2/EO-vsz_Krizevci.viz.jpg

U okviru Poziva "Energetska obnova višestambenih zgrada" potpisana su 584 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekata iznosi preko milijardu kuna dok su bespovratna sredstva EFRR veća od 554 milijuna kuna. Do sada su radovi energetske obnove završeni na više od 350 višestambenih zgrada.

Primjer dobre prakse u okviru ovog Poziva je višestambena zgrada na adresi Ulica Matije Gupca 32 i 34 u Križevcima. Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 646.576,74 kuna, stopa sufinanciranja 60% za prihvatljive troškove, a bespovratna sredstva u iznosu od 367.692,79 kuna osigurana su iz EFRR.

Provođenjem ovoga projekta ostvarene su godišnje uštede energije od 58,82% a višestambena zgrada prelazi iz energetskog razreda E u B.

Podaci u projektu navedeni su u tablici.

    

U Koprivničko-križevačkoj županiji za energetsku obnovu stambenih zgrada potpisana su četiri Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava od čega su čak tri zgrade u Križevcima.

Ukupna vrijednost projekata energetske obnove iznosi preko 2,4 milijuna kuna, od čega bespovratna sredstva EFRR iznose preko 1,3 milijuna kuna. Radovi energetske obnove na tri zgrade u Križevcima su završeni dok radovi na višestambenoj zgradi u Đurđevcu još traju.


Foto: Višestambena zgrada Ulica Matije Gupca 32. i 34. Križevci, nakon energetske obnove
 


Pisane vijesti | Informacija | Energetska obnova - ESI fondovi