Struka će biti ključna u procesu obnove

Slika /slike/Opcenito/potres-ZG 2020/30.9.2020.Savjet.izjave.jpg

"Zahvaljujem se, prije svega, premijeru Plenkoviću na sudjelovanju na današnjoj prvoj sjednici Stručnog savjeta za obnovu, a zatim i svim predstavnicima stručnih institucija i udruženja, koji su danas iznijeli svoje stavove i viđenje modaliteta obnove zgrada oštećenih u potresu, kakav je predložen od strane Ministarstva", izjavio je ministar Horvat.

"Moram priznati kako sam rijetko kad imao priliku sudjelovati na prvoj radnoj sjednici na kojoj je bila prisutna ovolika doza konsenzusa oko pojedinih ključnih pitanja. Imali smo prilike čuti svakog predstavnika unutar građevinske, arhitektonske, inženjerske, pravne i financijske struke, te smo zabilježili neke zaista konstruktivne prijedloge i siguran sam kako ćemo veliki dio tih sugestija implementirati u prvi Program mjera", dodao je ministar.
 
"U idućih 5 dana pružit ćemo priliku svima koji sudjeluju u ovom procesu da se i službeno očituju na prijedlog dokumenta kakav je danas predstavljen, a nakon toga takav cjeloviti prijedlog uputiti na javnu raspravu. Želja nam je svima napraviti kvalitetan dokument, s obzirom da će nam isti služiti kao orijentir prilikom procesa konstrukcijske i cjelovite obnove, po određenim prioritetima, uz adekvatno osigurana sredstva te uz dnevnu korespondenciju sa strukom, jer će upravo struka biti ta koja će voditi cijeli ovaj proces, u smislu definiranja i nadziranja pojedinih koraka", zaključio je ministar Horvat.
 

Horvat: Zakon o obnovi je kvalitetan, implementirat ćemo sugestije

(Hina) - Ministar Darko Horvat rekao je u srijedu da je na prvoj sjednici Stručnog savjeta za obnovu došlo do konsenzusa struke oko kvalitete Zakona o obnovi te je izrazio uvjerenje da će velik dio sugestija implementirati u prvi program mjera. Više... 


(Hina) - Izjave za medije nakon Prve sjednice Stručnog savjeta za obnovu koja je danas održana u NSK. Na snimci govore ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat, dekan Građevinskog fakulteta Stjepan Lakušić, predsjednik Društva arhitekata Zagreba Tihomil Matković, predsjednica HKIG-a Nina Dražin Lovrec.
 

Želimo da obnova bude utemeljena na stručnoj podlozi, a najvažnija je dugoročna sigurnost građana

(Vlada) - Predsjednik Vlade Andrej Plenković predsjedao je danas u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu 1. sjednicom Stručnog savjeta za obnovu. U uvodnom obraćanju, predsjednik Vlade svima je zahvalio što će u sljedećem razdoblju raditi na obnovi Zagreba.

„Ovom sjednicom započinjemo novu fazu obnove koja za cilj ima, prije svega, pomoći unesrećenim građanima kojima je potres usred pandemije Covida-19 promijenio život“, naglasio je, napomenuvši da je ovaj Savjet, uz Fond za obnovu, osnovan kako bi se osigurala stručna podrška provedbi Zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije. Više...
 


Stranica | Vijesti iz medija | Obnova