Službena odgoda polaganja stručnog ispita

Slika /slike/Opcenito/ispiti.jpg

Zbog trenutne i promjenjive epidemiološke situacije u zemlji odgađa se polaganje stručnih ispita za obavljanje poslova prostornog uređenja i graditeljstva do daljnjega. O novim terminima polaganja ispita kandidati će biti pravovremeno obaviješteni putem web stranice Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja.

Stručni ispit moraju položiti osobe koje u svojstvu odgovorne osobe obavljaju poslove prostornog uređenja i graditeljstva. Ispit se polaže prema ispitnom programu u obuhvatu i sadržaju koji ovisi o vrsti poslova koje obveznik polaganja obavlja, te njegovoj struci i stručnoj spremi, odnosno razini visokog obrazovanja.

Isto tako, uplaćeni iznos troškova polaganja koji je uplaćen za kandidata priznaje se za naknadno polaganje Ispita.

Upućujemo Vas na poveznicu https://mpgi.gov.hr/o-ministarstvu-15/djelokrug/graditeljstvo-98/strucni-ispiti-za-obavljanje-poslova-prostornog-uredjenja-i-graditeljstva/ispitni-rokovi/4404 gdje su objavljeni Rasporedi polaganja stručnog ispita kako bi imali uvid u popis prijavljenih i raspoređenih kandidata po ispitnim rokovima koji se do daljnjega neće održavati.

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja na vrijeme će obavijestiti o nastavku polaganja ispita ili o eventualnim daljnjim preporukama.


Pisane vijesti | Informacija | Stručni ispiti