Projekt BUILD UPON za kreiranje i implementaciju dugoročnih nacionalnih strategija za dubinsku energetsku obnovu postojećih zgrada

Build Upon je započeo 1. ožujka 2015. godine  kao projekt suradnje 13 europskih zemalja (Italije, Španjolske, Turske, Rumunjske, Bugarske, Češke, Slovačke, Švedske, Irske, Finske, Slovenije, Latvije i Hrvatske) na području energetske obnove zgrada.

Za provedbu projekta u Hrvatskoj zadužen je Hrvatski savjet za zelenu gradnju dok je glavni institucionalni partner u provedbi bilo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja.

Projekt je organiziran kroz seriju radionica, svjesno stvarajući zajednice aktera potrebnih za prihvaćanje izazova obnove postojećeg fonda zgrada u Europi. Radionice su okupile različite dionike tijela državne uprave, lokalne vlasti, građevinskog sektora, energetskog sektora te obrazovnih i drugih javnih institucija u cilju predstavljanja i rješavanja barijera koje koče ili usporavaju provedbu energetske obnove zgrada. Radionice su tematski određene te će neke dati fokus na regionalne izazove, neke na nacionalne izazove, a neke na pan-europske izazove.

10. veljače 2017. u zagrebačkom hotelu Dubrovnik održana je završna konferencija Strategija 2.0  kao prilika svim sudionicima da se upoznaju s ostvarenim rezultatima.

O čemu se najviše govorilo na konferenciji i kakva je Hrvatska u odnosu na ostale zemlje u kojima se projekt provodio, saznajte u videu!
 


 

Više na: http://buildupon.eu/hr/


Dodatne informacije: