Bivše „Vinkovačko“ odmaralište postaje društveno-kulturni centar u Podstrani

Slika /arhiva-midim//slike naslovnica/Podstrana_1.jpg

Ministar državne imovine Goran Marić posjetio je u četvrtak, 21. veljače 2019. godine Općinu Podstrana i s načelnikom Mladenom Bartulovićem potpisao Ugovor o darovanju nekretnine vrijednosti četiri milijuna kuna, u svrhu osnivanja društveno-kulturnog centra.

„Ovaj čin ima i svoju političku i psihološku vrijednost, jer ono što je bilo na dohvat očima, i korakom, bilo je godinama tako daleko od ljudi i života. Danas je tom paradoksu došao kraj. Ono što nas posebno raduje jest činjenica da će ovim događajem ova dinamična lokalna zajednica  prodisati punim plućima. Jer ovakvim potezima, odgovornom suradnjom Države i jedinica lokalne samouprave budimo i oživljavamo Hrvatsku,“ rekao je ministar Marić.

Načelnik Mladen Bartulović očitovao je zadovoljstvo današnjim potpisivanjem ugovora: „Hvala ministru Mariću i suradnicima. Postupak dogovora, priprema i realizacija predmeta bili su brzi i jednostavni. Iskrena pohvala za djelotvornost i profesionalizam zaposlenika Ministarstva. Darovana nekretnina postat će centar kulturnog, umjetničkog, zabavnog i društvenog života, prostor za sve generacije, prostor kojeg do današnjeg dana naša općina nije imala."

Pisane vijesti