Darovano zemljište za izgradnju kompleksa Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi u Bistri

Slika /arhiva-midim//slike naslovnica/Bistra.jpg

U Bistri, 10. lipnja 2019. godine, ministar državne imovine Goran Marić i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić potpisali su ugovor kojim Ministarstvo državne imovine Zagrebačkoj županiji u vlasništvo prenosi zemljište, vrijednosti milijun kuna, za izgradnju kompleksa Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi – Gornja Bistra.

Potpisivanju ugovora nazočili su ministar zdravstva Milan Kujundžić, načelnik Općine Bistra Krešimir Gulić i ravnatelj Specijalne bolnice Bistra Renato Mittermayer.

Tom je prigodom između ostalog, ministar Marić rekao: „Današnji ugovor me ispunjava posebnim zadovoljstvom jer je on predmetom brige, prihvata i liječenja naše djece. Po svojoj vrijednosnoj namjeni, ovo je darivanje državnog zemljišta izvan-kategorijalno. Već pri mojim prvim dolascima ovdje u bistransku bolnicu za djecu, vidio sam da ljudi ovdje duboko osjećaju Bolnicu i njezine pacijente, bolje reći stanare. Jer bolnica u Bistri njihov je dom, a Bistra sudbinski zavičaj. Iskreno želim da on mnogima bude mjesto i put povratka u svoj obiteljski dom, u samostalni život“.

Župan Kožić zahvalio je ministru i Vladi Republike Hrvatske na otvorenoj i učinkovitoj suradnji. „Sadašnja bolnica, gdje je smješteno 104 pacijenta, nije adekvatna specifičnim potrebama pacijenata i korisnika. Glavni je problem nedostatak i neprikladnost prostora. Potpisom ovog ugovora, pripremljeni su preduvjeti da izgradimo neusporedivo kvalitetniji i sadržajniji prostor kojim ćemo našim najmlađima omogućiti bolje uvjete liječenja i svekolike skrbi. Svakako i njihov će boravak u dograđenoj bolnici biti komforniji, ugodniji, a svim zaposlenima pružit će bolje uvjete rada.“
 
 

Pisane vijesti