Državna tajnica Dunja Magaš na 14. Danima inženjera elektrotehnike

  • Slika /slike/Opcenito/2022_09_29-image-2.jpg
  • Slika

U organizaciji Hrvatske komore inženjera elektrotehnike, u vodičkom hotelu Olympia od 29. rujna do 01. listopada 2022., održavaju se 14. Dani inženjera elektrotehnike, najznačajnije stručno okupljanje inženjera elektrotehnike.

Pored stručnih tema, bitnih za elektrotehničku struka, na ovim 14. Danima inženjera elektrotehnike odvojeno je nekoliko sati za razgovor i diskusiju na okruglim stolovima pod nazivom: "Uloga građana i poduzetnika u zelenoj energetskoj tranziciji i odgovori na energetsku krizu" te "Elektrotehnika u BIM svjetu - Projekt hidroelektrane u BIM-u".

U odabranim predavanjima trodnevnog okupljanja obuhvaćene su mnoge teme značajne za rad inženjera elektrotehnike, kako projektanata i nadzornih inženjera, tako i inženjera voditelja građenja i voditelja radova. Programom se nastojalo obraditi većinu tema koje trenutno zaokupljaju hrvatsku stručnu javnost. 

Tradicionalno i ove godine pokrovitelj ovog stručnog okupljanja je Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine uz nazočnost državne tajnice Dunje Magaš koja se uvodno obratila sudionicima.

Državna tajnica Magaš u svom se izlaganju osvrnula na projekte Ministarstva s naglaskom na razvoj e-usluga u sklopu Infomacijskog sustava prostornog uređenja ISPU. 

"Obilježavanje 14-tog po redu dana inženjera elektrotehnike smatramo jednom od značajnijih aktivnosti kojom podsjećamo javnost na prisutnost inženjera i njihove mogućnosti doprinosa stručnom, javnom i službenom stajalištu o bitnim tehničkim, ekonomskim, proizvodnim i drugim pitanjima koja utječu na razvoj tehnologije, gospodarstva i poboljšanje kvalitete života općenito" - poručila je Magaš. 

Uz državnu tajnicu Magaš, na stručnom skupu sudjeluje i ravnatelj Danijel Meštrić koji će govoriti o novoj e-usluzi Ministarstva eGrađevinskiDnevnik. 

Program događanja i više infomacija dostupno je na stranicama HKIE




 

Pisane vijesti