Državne nekretnine daju u zakup 34 poslovna prostora na deset godina

Slika /dokumenti/imovina/Natjecaji/zakup_PP/2023_07/PP 1237 Gajeva 4.jpg

Državne nekretnine raspisale su javni natječaj za zakup 34 poslovna prostora u Zagrebu, Bjelovaru, Bakru, Karlovcu, Matuljima, Osijeku i Rijeci. Ugovor o zakupu državnog prostora sklapa se s najboljim ponuditeljem na vrijeme od 10 godina, a natječaj je otvoren do 27. listopada 2023. do 12 sati.

U Zagrebu je ponuđeno 19 poslovnih prostora od kojih su tri garaže. Prostori se većinom nalaze u užem i širem centru Zagreba, pozicionirani su u prizemljima uličnih zgrada na frekventnim lokacijama, a početne cijene zakupa prostora u Zagrebu kreću se od cca 35 eura po četvornom metru pa do cca 2800 eura ovisno o kvadraturi i lokaciji.
 
Nakon dosadašnjih natječaja na kojima je bio vrlo dobar interes za ponuđenim garažama, Državne nekretnine su i na ovom natječaju među zagrebačkim prostorima oglasile natječajem tri garaže, a nalaze se u ulici Svetice te u Ujevićevoj i Radauševoj ulici.  
 
Prostori u Karlovcu su oglašeni po početnoj cijeni od 88,93 eura i 89,89 eura te su kvadraturama manji, dok su najveći poslovni prostori oglašeni ovim natječajem u Rijeci od 158 m2 i Zagrebu Pod Zidom od 156,62 m2. U Rijeci je ponuđeno pet poslovnih prostora dok u Osijeku potencijalni zakupci mogu razgledati i podnijeti ponudu po ovom natječaju za dva poslovna prostora od kojih je jedan smješten u blizini osječke Tvrđe. U Bjelovaru su tri poslovna prostora od kojih se dva nalaze u Ulici Ivana Gundulića.
 
Ponude za zakup dostavljaju se na adresu: Državne nekretnine d.o.o., Planinska 1, 10000 Zagreb, do podneva 27. listopada 2023. Prostori se daju u zakup u viđenom stanju te se prethodno mogu pogledati između 16. i 20. listopada 2023. prema rasporedu objavljenom u  Javnom pozivu 7/23.
 
Detalje natječaja kao i fotografije prostora možete pronaći na poveznici: Javni poziv 7/23.

Pisane vijesti | Informacija | Državna imovina