Državni tajnik Hanžek i gradonačelnik Velike Gorice Ačkar održali sastanak sa stradalnicima potresa

Slika /Dubranac Velika Gorica 112.22/273202356_476204857398661_5648071099249794552_n.jpg
Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek, gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar i zamjenik gradonačelnika Neven Karas sudjelovali su na sastanku sa mještanima Dubranca u Društvenom domu čiji su domovi stradali u potresu.

Povod za sastanak je bio 29 objekata koji su na području Velike Gorice dobili crvenu naljepnicu.

'' Zajedno s vama želimo ići prema onim koracima koji će dovesti do konačnog cilja, a to je vaš povratak u vaše stambene objekte '', poručio je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

'' Ovdje sada imamo priliku da ubrzamo cijeli taj proces. Hvala gospodinu Hanžeku na dolasku i prezentaciji. Spremni smo na sve ono što trebamo napraviti, kao i na sve ono što smo do sada odradili. Od prvog dana mi živimo s našim sugrađanima '' kazao je Ačkar.

Državni tajnik Gordan Hanžek prisutne je kroz prezentaciju upoznao sa svim koracima koje je potrebno poduzeti prilikom obnove, kao i s mogućnostima izbora tipskih kuća koje će se graditi na mjestu onih koje su predviđene za uklanjanje.

'' Velika je obveza bila stati pred  ljude znajući za probleme s kojima žive '', istaknuo je Hanžek, rekavši kako su proteklog tjedna započele gradnje prvih tipskih kuća na području Banovine.

'' O rokovima je dosta nezahvalno govoriti, jer svaka kuća i svaki oštećena kuća je objekt za sebe i poseban život. Sve ćemo maksimalno ubrzati kao što smo večeras obećali. Ponudili smo modele i radimo snimak stanja u prostoru i sigurno je da ćemo započeti s gradnjom kuća i na području Dubranca. Prvih 60 zamjenskih kuća je ugovoreno, nastavljamo dalje, slijedeći tjedan ugovaramo novih 30 kuća. U 13 mjeseci od potresa mi smo postignut je bitan napredak koja vrijednost programa se prečesto umanjuje, danas je više od 2100 obiteljskih kuća obnovljeno u nekonstruktivnoj obnovi . Ono što mogu odgovorno reći je da će se ove godine u Dubrancu dosta toga vidjeti '' rekao je državni tajnik Središnjeg državnog ureda Gordan Hanžek.

Pisane vijesti