​Stanovi POS-a u Belišću daju se u najam s mogućnošću otkupa

Slika /slike/Belisce-pos.jpg

Agencija za pravni pomet i posredovanje nekretninama na svojim je web stranicama objavila Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za davanje u najam ukupno 21 stana na lokaciji u Belišću, Antuna Gustava Matoša 6d.

Stanovi se daju u najam s pripadajućim parkirnim mjestima s mogućnošću kupnje.

Cijena najma iznosi 25kn/m2 za stanove čija je površina 60 m2 nkp ili manja, a za stanove iznad 60 m2 nkp cijena najma iznosi 22 kn/m2.

Kupoprodajna cijena nekretnina na lokaciji Belišće iznosi 1.191,94 €/m2 i nepromjenjiva je 60 mjeseci od dana sklapanja ugovora o najmu.

Pravo na podnošenje zahtjeva za najam imaju svi državljani Republike Hrvatske:
 
  • koji sukladno Zakonu o najmu stanova imaju status zaštićenih najmoprimaca
  • koji, kao i članovi njihova zajedničkog domaćinstva, nemaju u vlasništvu odgovarajuću nekretninu namijenjenu stanovanju, na području gdje se nalazi nekretnina koja se daje u najam
  • kojima iznos predviđene najamnine predstavlja maksimalno 30% ukupnog mjesečnog prihoda svih članova obiteljskog domaćinstva
 
Davanje nekretnina u najam se provodi na temelju redoslijeda na listi prvenstva koja će biti formirana sukladno bodovima ostvarenim prema kriterijima određenim Odlukom.
 
Nekretninu je moguće i otkupiti, a kupoprodajna cijena utvrđena prije sklapanja ugovora o najmu nepromjenjiva je 60 mjeseci od dana sklapanja ugovora o najmu te se istekom navedenog roka ponovno utvrđuje procjenom. Utvrđena cijena nekretnine u slučaju otkupa, umanjuje se za iznos plaćene najamnine.

Zahtjev za najam nekretnine podosi se na propisanom obrascu prijave najkasnije do 28. veljače 2022. godine na adresu:
 
Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama 
„Zahtjev za najam nekretnine iz Programa POS-a na lokaciji Belišće“
Savska cesta 41/6, 10000 Zagreb

Sve detalje možete pročitati u Javnom pozivu i Odluci o uvjetima.

Sve ostale informacije mogu se dobiti u Odjelu za gospodarenje i prodaju nekretnina APN-a na tel: 01/6331 657, 6331 641, 6331 636 ili 6331 643.

Pisane vijesti | Informacija | POS