Državni tajnik Hanžek na obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u Vukovaru

Slika /Vukovar Dan sjećanja 21/257784744_2718667861761936_658511754117034980_n.jpg
U povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek sa izaslanstvom Vlade Republike Hrvatske u Vukovaru je sudjelovao na obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2021.

Program obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. i 30. obljetnicu njegova stradanja u Domovinskom ratu  počeo je komemorativnim skupom ispred vukovarske Nacionalne memorijalne bolnice. Nastavljen je Križnim putem u Koloni sjećanja prema Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata, gdje je odana počast žrtvama polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, a nakon molitve za žrtve Domovinskoga rata grada Vukovara predsjednik Vlade je u pratnji članova Vlade nazočio svetoj misi za pokojne i nestale koju je predvodio pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković s izaslanstvom položio je i vijenac kod Spomen-obilježja na mjestu masovne grobnice na Ovčari te potom posjetio i Memorijalni centar Vukovar.
 
'' Danas na 30. obljetnicu Dana sjećanja prisjećamo se heroja kojima cijeli hrvatski narod duguje slobodu, demokraciju i život kakav imamo nakon Domovinskog rata. Vukovar je Hrvatska i Hrvatska je Vukovar. To se vidi i danas ovdje brojnim dolaskom ljudi iz svih dijelova Hrvatske i izvan Hrvatske ", rekao je predsjednik Vlade u Vukovaru.

Pisane vijesti