Državni tajnik Nikola Mažar na polaganju kamena temeljca nove zgrade i redovitom godišnjem sastanaku s načelnicima i predsjednicima općinskih vijeća u Općini Kiseljak

Slika /slike/kiseljak6.jpg
Svečanim polaganjem kamena temeljca 29. listopada 2019. godine, započela je izgradnja nove zgrade Doma zdravlja u Kiseljaku u Bosni i Hercegovini. Svečanom programu nazočili su: državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, Nikola Mažar, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Zvonko Milas, hrvatski veleposlanik u Bosni i Hercegovini, Ivan Sabolić te predsjednik HDZ-a i HNS-a Bosne i Hercegovine, dr. Dragan Čović.
Svečano je obilježena prva faza izgradnje Doma zdravlja nakon koje će, u proljeće 2020. godine, započeti izgradnja same zgrade. Iznos cijelog projekta je oko 5 milijuna KM bez opreme a financijska konstrukcija će se raditi u fazama. Ravnatelj dr. Nino Baban zahvalio je Vladi Republike Hrvatske i županijskoj Vladi te naglasio da će Kiseljačani nakon 70 godina iščekivanja dočekati novu zgradu Doma zdravlja a ista će pratiti regionalne pa i europske trendove što se tiče primarne zdravstvene zaštite.
Državni tajnik Nikola Mažar  prisjetio se otvorenja Centra za edukaciju i rehabilitaciju u Kiseljaku prošle godine, koji je Vlada Republike Hrvatske financijski također pomogla te izrazio uvjerenje da će i nova zgrada Doma zdravlja doprinjeti boljoj kvaliteti života svih građana ove Općine.
Nakon svečanog početka radova na izgradnji nove zgrade Doma zdravlja Kiseljak, državni tajnici Nikola Mažar i Zvonko Milas uputili su se prema Općini Kiseljak gdje je održan redoviti godišnji sastanak s načelnicima i predsjednicima općinskih vijeća – predstavnicima Hrvata iz Županije Središnja Bosna i Zeničko-dobojske županije.

Na sastanku su sudjelovali nositelji izvršne i zakonodavne vlasti sa područja Županije Središnja Bosna, Lidija Bradara, predsjednica Kluba hrvatskih izaslanika u Domu naroda PSBIH, predsjedatelj Sabora ŽSB, Josip Kvasina te ministar zdravstva u Vladi ŽSB, Anto Matić.
Prema riječima državnog tajnika Zvonka Milasa, prilika je ovo da načelnici odnosno predsjedatelji vijeća iznesu probleme odnosno projekte za rješenje istih koji imaju snagu otvoriti neke nove perspektive za sve koji žive na ovim prostorima, u prvom redu hrvatski narod ali i sve druge.
Državni tajnik Nikola Mažar naglasio je upravo Program pomoći Vlade Republike Hrvatske za povratak Hrvata u Bosnu i Hercegovinu kroz dodjelu građevnog materijala za izgradnju i obnovu obiteljskih kuća kao doprinos poboljšanju uvjeta života. Navedeni Program je u tijeku u brojnim općinama uključujući Žepče i Kiseljak te se nastavlja novim ugovorima već slijedeći tjedan.
Veleposlanik Sabolić pozdravio je sastanak kao odličnu priliku da se, s obzirom da je dužnost tek nedavno preuzeo, dodatno upozna s određenim predstavnicima lokalne vlasti te kazao kako su im vrata Veleposlanstva Republike Hrvatske u Sarajevu uvijek otvorena.
Tajnik Općine Kiseljak, Dragomir Lučić koji je i predvodio sastanak, kazao je kako ova Općina planski realizira projekte a samim time i traži financijska sredstva i podršku te je nakon prošlogodišnjeg kapitalnog projekta izgradnje Centra za edukaciju i rehabilitaciju, od Vlade Republike Hrvatske ove  godine dobila sredstva za izgradnju nove zgrade Doma zdravlja.

Pisane vijesti