Duhanska stanica postaje muzej u Imotskom

Slika /arhiva-midim//slike naslovnica/Imotski_1.jpg

Ministar državne imovine Goran Marić u utorak, 27. studenog 2018. godine posjetio je grad Imotski gdje je s gradonačelnikom Ivanom Budalićem potpisao Ugovor o davanju na uporabu zgrada za smještaj Zavičajnog muzeja, visokoškolske ustanove i osnivanja poduzetničkog inkubatora. Procijenjena vrijednost nekretnina iznosi 11.420.000,00 kuna. Potpisivanju ugovora nazočio je i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban.

“Gotovo 30 godina nije bilo poteza, zdravog i učinkovitog čina koji bi zaustavio zapuštanje i propadanje ovih objekata. Danas je konačno dan promjena. Zgrade Duhanske stanice na Dogani u budućnosti bit će muzejski prostor, prostor znanja i poduzetničkog oživljavanja. Neka se ovdje otkriva, gradi i čuvat identitet ovoga kraja. Ako je igdje u Hrvatskoj potrebna gospodarska reanimacija, onda je to u Imotskom“, rekao je ministar Marić.
 
Gradonačelnik Budalić zahvalio se ministru Mariću na suradnji i potpori koju Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo državne imovine, daje Imotskom i Splitsko-dalmatinskoj županiji. „Ovo je važan dan za naš grad. Današnje potpisivanje ugovora nastavak je ulaganja u razvoj visokog obrazovanja, poduzetništva i kulture jer to su ujedno jedni od osnovnih prioriteta gradske vlasti“, rekao je gradonačelnik Budalić.

Župan Boban također je uputio riječi zahvale ministru Mariću i izrazio zadovoljstvo današnjim ugovorom.

Pisane vijesti