Godišnji plan upravljanja državnom imovinom u javnom savjetovanju

Slika /slike/shutterstock_110485376_c.jpg

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine provodi javno savjetovanje za Prijedlog Godišnjeg plana upravljanja državnom imovinom za 2021. godinu. Zainteresirana i stručna javnost može se uključiti davanjem svojih mišljenja, prijedloga i primjedbi najkasnije do 8. siječnja 2021. godine, uz prethodnu registraciju, putem portala eSavjetovanja.

Godišnji plan upravljanja državnom imovinom, uz Strategiju upravljanja državnom imovinom i Izvješće o provedbi Godišnjeg plana, jedan je od tri ključna i međusobno povezana dokumenta upravljanja državnom imovinom iz nadležnosti Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

S obzirom na to da godišnji planovi operacionaliziraju elemente strateškog planiranja definiranih u Strategiji, oni trebaju sadržavati razrađene planirane mjere, projekte i aktivnosti u upravljanju pojedinim oblicima državne imovine u vlasništvu Republike Hrvatske. Ujedno moraju biti usklađeni sa Strategijom kojom se određuju dugoročni ciljevi i smjernice upravljanja državnom imovinom uvažavajući gospodarske i razvojne prioritete Republike Hrvatske.

Prijedlog Godišnjeg plana upravljanja državnom imovinom za 2021. godinu predstavlja dokument u kojem se putem mjera, projekata i aktivnosti razrađuju elementi strateškog planiranja postavljeni u Strategiji upravljanja državnom imovinom za razdoblje 2019. - 2025. Donosi ga Vlada Republike Hrvatske na temelju Strategije i na prijedlog Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Zainteresirana i stručna javnost može se uključiti davanjem svojih mišljenja, prijedloga i primjedbi najkasnije do 8. siječnja 2021. godine, uz prethodnu registraciju, putem portala eSavjetovanja.

Pisane vijesti | Informacija | Propisi