Hanžek i Kajtazi održali sastanak povodom godišnjeg programa za poboljšanje uvjeta življenja pripadnika romske nacionalne manjine

Slika /slike/Kajtazi1.jpg
U prostorijama Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, dana 1. travnja 2021. godine, državni tajnik Gordan Hanžek održao je radni sastanak s Veljkom Kajtazijem, saborskim zastupnikom romske nacionalne manjine i  Alenom Tahirijem ravnateljem Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina. Tema održanog sastanka bila je godišnji program za poboljšanje uvjeta življenja pripadnika romske nacionalne manjine za 2021. godinu.

U skladu s osiguranim sredstvima u državnom proračunu, Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje u svrhu provedbe Vladine Nacionalne strategije preuzeo je obvezu provedbe odluke Komisije za stambeno zbrinjavanje i poboljšanje uvjeta življenja pripadnika romske nacionalne manjine u odabiru korisnika, te po potrebi pružiti stručnu pomoć Komisiji, Radnoj skupini i Povjerenstvu ustrojenom pri Uredu za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.

U okviru Godišnjeg programa 2020. Središnji državni ured zaprimio je na izvršenje 712 odluka kojima je pojedinim korisnicima ili obiteljima utvrđeno pravo na dodjelu bijele tehnike i namještaja koje su ujedno i realizirane.

Zaprimljeno je i 14 odluka Komisije za stambeno zbrinjavanje i poboljšanje uvjeta življenja pripadnika romske nacionalne manjine  po kojima je korisnicima utvrđeno pravo na darovanje građevnog materijala za sanaciju/izgradnju obiteljskih kuća u vlasništvu korisnika.

Državni tajnik Hanžek je naglasio da će prioritet Središnjeg državnog ureda u ovoj godini biti nastavak politike poboljšanja standarda i integracija pripadnika romske nacionalne manjine sukladno ovlastima Ureda.

Pisane vijesti