Javno savjetovanje o izmjeni Zakona o građevinim proizvodima

Slika /slike/Opcenito/savjetovanje-2.jpg

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja u javno je savjetovanje uputilo Prijedlog Zakona o izmjenama Zakona o građevnim proizvodima. Zainteresirana javnost može se uključiti u savjetovanje najkasnije do 8. veljače 2019. godine, putem portala eSavjetovanja.

Ovim Zakonom uređuje se pitanje nadležnosti inspekcijskog nadzora koji se odnosi na primjenu Zakona o građevnim proizvodima i propisa donesenih za provedbu toga Zakona u vezi s proizvodnjom, stavljanjem na tržište ili na raspolaganje na tržište građevnih proizvoda na način da se taj Zakon usklađuje sa zakonom kojim se uređuje Državni inspektorat.

Donošenjem ovoga Zakona:
 
  • uskladiti će se Zakon o građevnim proizvodima sa zakonom kojim se uređuje Državni inspektorat u dijelu koji se odnosi na tržišni nadzor Zakona o građevnim proizvodima i propisa donesenih za provedbu toga Zakona u vezi s proizvodnjom, stavljanjem na tržište ili na raspolaganje na tržište građevnih proizvoda
  • poslove tržišnog nadzora, tj. inspekcijskog nadzora koji se odnosi na primjenu Zakona o građevnim proizvodima i propisa donesenih za provedbu toga Zakona u vezi s proizvodnjom, stavljanjem na tržište ili na raspolaganje na tržište građevnih proizvoda obavljati će tržišni inspektori Državnog inspektorata umjesto do sada tržišnih inspektora ministarstva nadležnog za gospodarstvo.

Pozivamo zainteresiranu i stručnu javnost da se aktivno uključi u javno savjetovanje putem portala eSavjetovanja.


Pisane vijesti | Informacija | Propisi