Kineska delegacija u radnom posjetu Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja

  • Slika
  • Slika

Državna tajnica Dunja Magaš i pomoćnica ministra Maja-Marija Nahod, u ponedjeljak 25. rujna 2017. godine, primile su u radni posjet kinesku delegaciju od šest članova na čelu koje je bio Junkuo ZHANG, potpredsjednik Razvojno istraživačkog centra (RIC), koji ima titulu zamjenika ministra.

Radi se o kineskoj delegaciji Razvojno istraživačkog centra (RIC) koji djeluje izravno pod Državnim vijećem, odnosno Vladom Narodne Republike Kine.

Državna tajnica Magaš upoznala je delegaciju sa projektima Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja a tema daljnjeg razgovora bila je moguća suradnja u okviru strateškog projekta 'Jedan pojas, jedan put' kojem je jedna od ciljeva povezivanje infrastrukture Azije, Europe i Afrike. Vlada Republike Hrvatske je u svibnju 2017. potpisala s kineskom vladom memorandum o suradnji u okviru 'Jednog pojasa, jednog puta'.

Sastanak je protekao u prijateljskom tonu te su obje strane izrazile želju za daljnjim produbljivanjem odnosa.Pisane vijesti | Informacija | Međunarodna suradnja