Državna tvrtka Odašiljači i veze otvorila obnovljeni objekt

Slika /arhiva-midim//slike vijesti/OiV (1).jpg

U Zagrebu je danas svečano otvorena novoobnovljena zgrada Odašiljača i veza d.o.o. u prisutnosti ministra državne imovine Gorana Marića, ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, državnog tajnika Željka Tufekčića i direktora Mate Botice.

Državna tvrtka Odašiljači i veze od sada će djelovati u novouređenoj poslovnoj zgradi, u čije je uređenje uloženo nešto više od šest milijuna kuna.
 
Odašiljači i veze su strateški važna tvrtka za Republiku Hrvatsku i tvrtka koja ima izuzetno puno potencijala. Po pitanju projekata kao što je bila rekonstrukcija ovog objekta u kojem smo danas i izgradnje novog objekta u suradnji s potencijalnim partnerima, moram vas pohvaliti i reći da u svakom smislu imate moju podršku, rekao je ministar Goran Marić, naglasivši  značenje ove tvrtke u Domovinskom ratu, kada su bili sustav znanja, prijenosa i sudbonosnih poruka za Republiku Hrvatsku. 
 
Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković podupro je svaku težnju izvrsnosti
i napretku te podržao upravu tvrtke u provedbi svih zacrtanih planova i kao jedan od najvažnijih za budućnost označio onaj za razvoj širokopojasnog pristupa internetu.
 
Trgovačko društvo OiV trenutno zapošljava 298 radnika, u 100% je vlasništvu Republike Hrvatske, odgovorno i u cijelosti izvršava obveze koje se odnose na djelatnost od strateškog interesa za državu i dobrobit cjelokupnog društva, rekao je direktor Mate Botica.
 
Tvrtka OiV u planu ima realizirati niz važnih projekata kao što je puštanje u rad digitalnog radija, projekt za rano otkrivanje i prevenciju požara, sustav panoramskih kamera te gradnja agregacijske mreže za širokopojasni pristup internetu.
 

Pisane vijesti