Ministar Bačić održao drugi sastanak s predstavnicima građevinskog sektora

Slika /slike/Opcenito/2023_04_11-image-1.jpg

U Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine u utorak, 11. travnja 2023. održan je drugi po redu sastanak potpredsjednika Vlade i ministra Branka Bačića s predstavnicima građevinskog sektora.

Uz ministra Bačića sastanku su nazočili državni tajnici Dunja Magaš i Domagoj Orlić sa suradnicima ministra, kao i savjetnica predsjednika Hrvatske gospodarske komore Mirjana Čagalj i predstavnici najvećih hrvatskih građevinskih tvrtki.

Ministar je nazočne upoznao s aktualnim poboljšanjima procesa obnove koja su vidljiva nakon regulatornih izmjena koje su građevinskom sektoru predstavljene na prvom sastanku i zahvalio im je na angažmanu u izvođenju radova na projektima koji se financiraju iz Fonda solidarnosti Europske unije.

Zaključeno je kako izvođenje radova na projektima koji se financiraju iz Fonda solidarnosti napreduje vrlo dobro i da trenutačna dinamika pokazuje da će se iskoristiti sva dobivena sredstva.

Ministar je od predstavnika građevinskog sektora zatražio veći angažman i odaziv na otvorene pozive za nekonstrukcijsku i konstrukcijsku obnovu prihvatnih kuća te višestambenih zgrada.

Istaknuo je da je izrađena GIS aplikacija putem koje je dostupan pregled svih potresom pogođenih područja sa statusima pojedinačnih objekata te je rekao da se nabave objavljuju po grupama, odnosno područjima kako bi se izvođačima radova operativno olakšao angažman.

Predstavnici najvećih hrvatskih građevinskih tvrtki naglasili su kako su spremni doprinijeti obnovi privatnih objekata te je usuglašeno da će napraviti analizu raspoloživih kapaciteta s vremenskim planom, uzimajući u obzir radove na projektima Fonda solidarnosti i Ministarstvu dostaviti informaciju o mogućnostima sudjelovanja u obnovi.
 

Pisane vijesti | Informacija | Obnova