Ministar državne imovine Goran Marić sudjelovao na 22. znanstveno-stručnoj konferenciji „Hrvatsko novčano tržište“

Slika /arhiva-midim//slike naslovnica/Opatija_1.jpg

Ministar državne imovine i izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović, Goran Marić, sudjelovao je u četvrtak, 16. svibnja 2019. godine u Opatiji na 22. znanstveno-stručnoj konferenciji „Hrvatsko novčano tržište“ u organizaciji Tržište novca d.d.

Uz ministra Gorana Marića, na konferenciji na temu „na putu prema monetarnoj uniji“ sudjelovali su i guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić i predsjednica Uprave Tržišta novca d.d. Jelena Drinković.

U svom obraćanju, ministar Goran Marić je rekao: „U ovom procesu, Hrvatska se treba pripremiti duboko, do kapilare, u svakom segmentu, u svim razinama društva i skupina. Gospodarstvo treba biti spremno za taj korak, za tu osjetljivu promjenu – konverziju. Ne smije biti razloga za strah, frustracije, nesigurnost stvarnu ili zamišljenu. Ne smijemo doći pod pritisak ili biti žrtva nekih zadanih ili što više arbitrarnih rokova. Moramo sami ocijeniti naše stanje i kondicije. Ovaj vremenski intermezzo moramo iskoristiti da s najvišim razumijevanjem prijeđemo u novi monetarni prostor i predvidimo sve okolnosti u kojima konverzija neće moći ostaviti traume hrvatskom narodu.“

Pisane vijesti