Ministar državne imovine primio u nastupni posjet veleposlanika Republike Austrije

Slika /arhiva-midim//slike naslovnica/Austrijanac_1.jpg

U Ministarstvu državne imovine, u utorak, 24. rujna 2019. godine, ministar Mario Banožić primio je u nastupni posjet veleposlanika Republike Austrije u Republici Hrvatskoj Markusa Wuketicha.

Veleposlanik Wuketich kazao je da je zadatak veleposlanstva promocija gospodarske suradnje između dvije zemlje i naveo Hrvatsku kao bitnog partnera za Austriju.

Ministar Banožić istaknuo je da podupire razvoj gospodarstva na obostranu korist, zbog čega će Ministarstvo državne imovine biti otvoreno za pružanje potpore zainteresiranim investitorima.
 
Ministar i veleposlanik složili su se kako postoji mogućnost za intenziviranje  gospodarskih aktivnosti i investicijskih projekata i mogućnost ulaganja u zajedničke projekte u turizmu, prometu, šumskoj industriji u čemu Hrvatska može preuzeti dobra iskustva i znanja Republike Austrije.

Na kraju sastanka iskazano je obostrano zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom te je istaknuta spremnost i otvorenost za daljnji nastavak suradnje i poslovne komunikacije između dvije zemalja.
 

Pisane vijesti