Ministar Goran Marić otvorio Prvi međunarodni sajam projekata ProjektiKA u Karlovcu

Slika /arhiva-midim//slike vijesti/ProjektiKA (1).jpg

Ministar državne imovine Goran Marić svečano je otvorio prvi međunarodni Sajam projekata ProjektiKA u četvrtak, 1. ožujka 2018. godine u Karlovcu.

Tom je prigodom pozdravio stvaralaštvo, otvorenost i spremnost domaćina za susrete i partnerstva s onima koji utiru put inovaciji i razvoju. Ukopati se u rov samo jednoga, svoga iskustva značilo bi stagnirati; izolacionizam intelektualni, društveni ili poduzetnički zasigurno ne može biti put koji vodi do gospodarskih uspjeha, proizlazi iz riječi ministra Marića.  
 
Sajam projekata ProjektiKA-u zajednički su organizirali Hrvatska gospodarska komora-Županijska komora Karlovac,Grad Karlovac i Razvojna agencija Karlovačke županije KARLA s nakanom da pridonesu poduzetničkom ozračju, a posebno razvoju projekata u području infrastrukture, obrazovanja i kulture.

U sklopu sajma u Zorin domu u Karlovcu otvorena je izložba 43 projekta Karlovačke i susjednih županija, a zastupljeni su i projekti iz BiH i Slovenije. U sjedištu Županijske gospodarske komore u Karlovcu 1 i 2. ožujka 2018. godine organizirani su seminari i stručna predavanja o razvojnim projektima u kontekstu kružne ekonomije. Cilj je organizatora da prvim međunarodnim Sajmom projekata skrene pozornost na nužnost suradnje predstavnika lokalne i državne razine vlasti u kreiranju društveno održivih projekata.
 
Istodobno, u sjedištu Karlovačke županije ministar Marić je s direktoricom Centra za gospodarenje otpadom Kodos d.o.o. Marijom Tufeković potpisao Ugovor o darovanju. Njime Ministarstvo državne imovine Centru za gospodarenje otpadom daruje 53 jutra zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske vrijedno više od deset milijuna kuna.
 

Pisane vijesti