Ministar Goran Marić u radnom posjetu Općini Konavle

Slika /arhiva-midim//slike naslovnica/Konavle_1.jpg

U Općini Konavle u ponedjeljak, 25. veljače 2019. godine ministar državne imovine Goran Marić održao je radni sastanak s načelnikom Božom Lasićem. Razgovarali su o provedbi zaključaka Vlade Republike Hrvatske o dodjeli zemljišta za izgradnju Osnovne škole Cavtat, sportsko-rekreacijskog centra u Grudi, te ostalim nekretninama koje se temeljem Zakona o upravljanju državnom imovinom mogu prenijeti u vlasništvo Općine. Sastanku je nazočila saborska zastupnica Sanja Putica.

„Dogovorili smo dinamiku rješavanja više predmeta. U sljedeća dva mjeseca Općini ćemo darovati zemljište za izgradnju škole, mjesta koje stvara integritet i život. Jednostavno, nema Hrvatske, i ne može je biti bez mladih ljudi. Imovina će biti za one koji su potencijal i perspektiva, koji su budućnost. Ovdje su to učenici Osnovne škole u Cavtatu,“ rekao je ministar Marić.

Nakon sastanka ministar Marić je u pratnji župana dubrovačko-neretvanskog Nikole Dobroslavića i načelnika Bože Lasića obišao radove na tvrđavi Punta Oštro.

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić zahvalio je ministru Mariću na dolasku, suradnji i brzini rješavanja predmeta: „Ishođena je potrebna projektna dokumentacija te je kompletirana zbirka austro-ugarske mornarice. Time su ostvareni preduvjeti za početak radova. Velika je stvar za Konavle, ali i Republiku Hrvatsku, odluka da se Tvrđava napokon oživi i privede važnoj  namjeni."

„Dubrovnik i ovaj južni kraj su istinska riznica povijesti. A kad se ta povijest vadi iz zaborava i zapuštenosti i obnavlja za budućnost onda postajemo ljudi od značaja. Vlada, Ministarstvo, Općina Konavle i Društvo prijatelja dubrovačkih starina ne dopuštaju da se Hrvatska zapušta u svojim fenomenima. A ova tvrđava je materijalni fenomen povijesne i sadašnje Hrvatske s mnoštvom jasnih ožiljaka,“ rekao je ministar Marić.

Pisane vijesti