Ministar Goran Marić u službenoj posjeti Međimurskoj županiji

Slika /arhiva-midim//slike vijesti/Ministar_Međimurska županija (1).JPG

Danas, 19. rujna 2017. godine ministar državne imovine Goran Marić boravio je u službenom posjetu Međimurskoj županiji. Tom se prigodom susreo na radnom sastanku sa županom Matijom Posavcem, gradonačelnicima i načelnicima Međimurske županije.

Teme su bile novi zakon o upravljanju državnom imovinom, aktualnosti u gospodarstvu te stanje u tvrtkama u vlasništvu Republike Hrvatske.
 
Župan Posavec okvalificirao je dolazak ministra državne imovine Gorana Marića vrlo važnim za županiju zbog činjenice značaja  Ministarstva državne imovine za funkcioniranje lokalne i regionalne samouprave, te njihov daljnji razvoj.

„Sastanak je bio ugodan i učinkovit. Međimurska županija prednjači po mnogočemu. Tako smo u posljednja dva mjeseca riješili više predmeta vezanih za tamošnje gospodarske zone. To puno govori o poduzetničkoj snazi i razvijenosti Međimurja, ali i o odnosima među onima koji taj razvoj potiču i o njemu brinu“, rekao je Ministar. Kao jednu od glavnih tema posjeta, uz mnogobrojne zadatke koje je vođenjem ministarstva preuzeo, Ministar je predstavio i novi zakon o upravljanju državnom imovinom. „Bitne odredbe novog zakona u velikoj se mjeri odnose na lokalnu samoupravu i idu njoj u prilog jer će se novim zakonom mnogi neriješeni predmeti riješiti samom njegovom primjenom. Središnja je odredba da će općine i gradovi biti vlasnici zemljišta na kojima su objekti poput vrtića, škola, domova kulture. Očekujemo njegovu primjenu od 1. siječnja 2018.“, najavio je ministar Marić.

Na sastanku se razgovaralo i o stanju u tvrtkama koje su u vlasništvu države, u Međimurju to su Panex i Meiso. Na sastanku je potvrđeno da je tvrtka Meiso koja broji preko 450 zaposlenih stabilna, da dobro posluje i da do stečaja neće doći.

Na kraju službenog posjeta ministar Marić i župan Posavec, iskazali su zadovoljstvo ostvarenom suradnjom, ali i spremnost za njezinim daljnjim jačanjem.

Pisane vijesti