(HINA) - Ministar Štromar u Splitu dogovorio formiranje stručne radne skupine za plažu Žnjan

Na sastanku ministra graditeljstva Predraga Štromara u Splitu sa gradskim i županijskim čelnicima u srijedu je dogovoreno formiranje stručne radne skupine za Žnjan koja će osigurati punu suradnju državne, županijske i gradske vlasti radi zakonitog upravljanja Žnjanom kako bi se za sljedeću godinu našlo privremeno rješenje koje će omogućiti kvalitetnu turističku ponudu, priopćeno je kasno poslijepodne iz splitske Gradske uprave. 

Taj dogovor su postigli ministar Štromar, splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara i župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban.

Cilj radne skupine je konačno, zakonito i plansko upravljanje prostorom Žnjana do 2019. godine na korist svih građana Splita, ističe se u priopćenju.

Kako je navedeno, to je prvi korak usklađivanja aktivnosti svih razina vlasti. Sve odluke moraju biti usuglašene i temeljene na zakonu i provedene u interesu građana.

Prvi sastanak stručne radne skupine za Žnjan održat će se početkom idućeg tjedna. Na sastanku će se precizno utvrditi dinamika postupanja kojom će se osigurati zakonitost i uvođenje reda, najavljeno je iz splitske Gradske uprave.

Današnji dogovor o rješavanju poteškoća na splistkoj plaži platoa Žnjan uslijedio je nakon što je u utorak splitski gradonačelnik poslao opomenu prije ovršnog postupka dužnicima koncesionarima, koji na Žnjanu koriste javno pomorsko dobro kojim upravlja Grad Split. Od njih je zatražio podmirenje svojih dospjelih obveza za 2015. i 2016. godinu, priopćeno je iz splitske Gradske uprave.

Svoje dugove za 2015. i 2016. koncesionari na Žnjanu moraju podmiriti temeljem Zakona o pomorskom dobru, Uredbe o postupku davanja koncesijskog odobrenja i drugih propisa, priopćeno je u utorak iz Gradske uprave, koja ističe da je njezina nakana dokinuti neodrživo i nezakonito stanje na Žnjanu.

Ispunjenje obveza dužnika koncesionara, ističe splitski gradonačelnik, utjecat će na suradnju u budućem razdoblju, stoji u jučerašnjem priopćenju splitske Gradske uprave.Pisane vijesti | Vijesti iz medija | Prostorno uređenje