Ministar Goran Marić u službenom posjetu općini Baška

Slika /arhiva-midim//slike naslovnica/Baska naslovna.jpg

U Općini Baška 12. rujna 2018. godine održan je radni sastanak ministra državne imovine Gorana Marića i načelnika Općine Baška Tonia Juranića, na temu aktivacije državne imovine. Prezentiran je projekt „Sunčane elektrane Barbičin“, jedan od najvažnijih eko i komunalnih projekata na otoku Krku.

Tom prigodom ministar Goran Marić je rekao: „S veseljem sam se odazvao pozivu načelnika Juranića. Svaki ovakav dolazak me raduje jer je on uvijek vezan za nešto dobro za lokalnu samoupravu, time i za Republiku Hrvatsku. Posebno su mi dragi dolasci na naše otoke jer otoci su poseban dio Hrvatske. Želimo dati do znanja da upravo na otocima postoji Država jer otoci ne smiju biti izolirani dio, udaljeni od srca Hrvatske od Zagreba. Učiniti ćemo sve što je u ovlastima Ministarstva državne imovine kako bismo pripomogli realizaciji projekata i pokrenuli svu državnu imovinu na području općine Baška, ali i svih drugih jedinica lokalne samouprave na otoku Krku. Nadam se da ćemo u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede pronaći učinkovito rješenje za izdavanje suglasnosti za gradnju sunčane elektrane jer energija je uvijek od egzistencijalnog značenja za svaku sredinu, tako i za općinu Baška".
 
Načelnik općine Baška Toni Juranić zahvalio je ministru Mariću na dolasku riječima da suradnja s Ministarstvom državne imovine predstavlja ogledni primjer suradnje državnih i lokalnih vlasti. “Osim Općine Baška očekujem uključenje i drugih jedinica lokalne samouprave u projekt sunčane elektrane. Cilj nam je da do 2030. godine postanemo energetski neovisni“, rekao je načelnik Juranić.
 

Pisane vijesti